"Als automatiseerder die
zich specifiek en uitsluitend
richt op de branche voor bloemen, planten en accessoires is Uniware doorlopend bij een groot aantal sierteelt projecten betrokken."

Sinds enkele weken kunnen kwekers in de FloraConnect ® software van Uniware Computer Systems BV, hun zogenaamde kwekerartikelcode zelf beheren.

Deze kwekerartikelcode zorgt ervoor dat kwekers de bestellingen van groothandelaren in bloemen en planten direct herkennen en foutloos hun Florecom orderbericht kunnen inlezen in hun eigen EAB pakket. Kwekers kunnen bovendien zelf de kwekerartikelcodes beheren en zijn dus niet afhankelijk van de juiste en tijdige invoer door de exporteur.

Pieter ’t Hart van Uniware legt uit: “We merken dat steeds meer kwekers gaan werken met eigen artikelcodes. Een goede zaak want hierdoor ontstaat er in één keer duidelijkheid voor zowel kweker als koper over welk product bedoeld wordt bij een aanbieding of order. Geen gedoe meer met het vergelijken van VBN-codes en allerhande kenmerken, maar automatische herkenning van producten door de software van kweker en groothandelaar!”

Hij vervolgt: “Dan moet die code natuurlijk wel ingevuld worden, en dat gaf in het verleden wel eens problemen. We hebben daarom gezocht naar een praktische oplossing en die hebben we geïntroduceerd: een kweker kan in zijn dagelijkse routine eenmalig de code invoeren en hier voortaan elke keer dat een artikel besteld wordt gemak van hebben. Simpeler en sneller kan het volgens ons niet en de enthousiaste reacties van de kwekers bevestigen dit”

Uniware Computer Systems BV heeft talloze klanten in de bloemen- en plantengroothandel en handel in bloemisterij accessoires. Voor kwekers exploiteren zij het platform FloraConnect ®. Ruim 300 kwekers zorgen bijvoorbeeld dat elke plant die door hen gekweekt is ook al van het juiste prijs-en verzorgingslabel wordt voorzien. In totaal maken ruim 9000 mensen in de internationale Hortibusiness dagelijks gebruik van de automatiseringsoplossingen van Uniware.